Supe

Supã cremã de mãr cu pãstârnac si brânzã gouda

iunie 1, 2017

Nazdravanul meu este un mic fan MAR. Pe langa faptul ca-l papa ca atare (razuit sau felii subtiri – din cauza riscului de inec), e incantat de orice alt preparat il contine (batoane cu cereale, kidscuiti, copt si umplut cu budinca,etc). Prin urmare, am socotit ca o supa crema cu mar, cu siguranta nu ar fi refuzata de catre micutul apple lover🙈.

Ingrediente:

  • 2 pastarnaci
  • 1 mar mare
  • 2 degete dintr-o tulpina de praz
  • 1/2 catel usturoi
  • 1 cartof mediu
  • branza gouda (1+, contine sare) sau o branzica facuta in casa in cazul piticilor sub 1 anisor
  • seminte canepa

 

Cum am procedat:

  • in 2 l apa, am pus legumele curatate si spalate la fiert, impreuna cu usturoiul. Marul  (curatat de coaja si taiat felii) l-am adaugat dupa 20’ si l-am lasat sa fiarba cu legumele inca 15’.
  • cand au fost fierte toate ingredientele, am luat cratita de pe foc, am strecurat legumele impreuna cu marul si le-am pus in vasul blenderului. Am adaugat putin din zeama in care au fiert si le-am mixat. In functie de consistenta pe care o doriti, puteti sa mai adaugati din zeama in care au fiert legumele si marul.
  • la servire, am adaugat in bolul piticului 1 felie de branza gouda (am achizitionat o branza Gouda bio, feliata) si am amestecat pana cand aceasta s-a topit in supa crema, facand-o mai cremoaaasa. Deasupra am presarat niste seminte de canepa.

Va asigur ca e delicioasa!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply