Dulcegarii

Kinder rolls de lapte

iunie 1, 2017

Dulcegariile se ofera piticilor, dupa cum bine stiti, cu moderatie😇. Insa, atunci cand le oferim, este de preferat sa fie in variante sanatoase, fara crocobauri aditivo-tionali, care sa ofere si altceva piticului, in afara de senzatia gustativa de “sweet”.

Ingrediente:

Blat:

  • 2 oua
  • 1 banana
  • 1 lingurita carob
  • 1 lingurita smantana de cocos (ulei de cocos/ulei)
  • 2 lg faina integrala sau 650 – 50 gr
  • 1 lg faina migdale – 15 gr (va invit sa nu o ocoliti, doar in situatia in care nu o aveti la indemana – merge inlocuita cu 1/2 lg faina integrala sau 650)
  • optional: 1 varf de cutit bicarbonat de sodiu stins cu lamaie (sau praf de copt bio). Tips: bateti bine albusurile si nu veti mai avea nevoie de agent de crestere:)

Crema:

  •  50 gr smantana de cocos + 5 lg apa (daca nu aveti smantana de cocos, puteti folosi smantana normala pe care o mixati pana obtineti frisca)
  • 200 gr mascarpone

Cum am procedat:

  • Blatul: am batut spuma albusurile, apoi am adaugat pe rand galbenusurile, banana piure, carobul, smantana si faina.  Am avut grija sa incorporez cu grija faina, astfel incat sa pastrez un aluat aerat. Am intins compozitia pe o tava tapetata cu hartie de copt (in strat de 1 cm) si am introdus-o in cuptorul preincalzit 180*/10-15’.
  • am scos blatul din cuptor, l-am asezat pe un prosop curat, umezit si l-am infasurat cu grija sub forma unui cilindru. L-am pastrat asa pana l-am umplut cu branzica.
  • Crema de branza am facut-o asa: am amestecat smantana de cocos cu apa si am mixat-o 5’, cu viteza a 3-a a mixerului (tips: tineti bratele mixerului in congelator 15’ inainte a face acest lucru). A rezultat  o “frisca” falsa de cocos, pe care am amestecat-o cu branzica.
  • am indepartat prosopul de pe blat si am inceput sa intind crema de branza. Daca aveti musafiri si o papati in ziua respectiva, puteti pune si un rand de visine peste crema de branza si abia apoi sa rulati blatul. Daca o faceti pentru a doua zi, renuntati la visine, altfel riscati sa stricati bunatate de crema cu sucul lasat de fruct in crema. Daaar, nu-i nici un bai – serviti rulada alaturi de bucatele de visine😍.
  • dupa ce am rulat blatul impreuna cu crema de branza, infasurati-l in folie alimentara si pastrati-l asa in frigider, pana in momentul servirii

Pofta buna!❤️

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply